网站首页 | 关于我们 | 广告合作
热搜: 英语作文  英语话剧  影视
当前位置: 首页 > 英语考试 > 高考英语 >

2015年高考英语复习资料:第一单元测试(选修8)

2014-07-11 11:24[高考英语] 来源: 浏览: 次 评论:0条
2015年高考英语复习资料:第一单元测试(选修8)
Module 1 Deep South
Ⅰ.语法填空,单句训练
1.(2014届青岛高三模拟改编)Du Lala has been ________
(promote) to general manager because of her excellent work in the company.
答案:promoted 考查动词词义。句意:由于她在公司里的出色表现,杜拉拉被提升到了总经理的位置上。promote“提升”,符合句意。
2.(2014届南昌高三调研改编)So much work needs doing this year, but the one ________(do) immediately is collecting money for the orphans.
答案:to be done 考查不定式的用法。句意:今年有很多工作要做,而需要马上做的一件事就是为这些孤儿们筹集善款。表示将要做的事情,要用动词不定式作定语。
3.(2014届烟台二中高三检测改编)The students must master the knowledge and skills necessary for them to adapt________ the social circumstances.
答案:to 考查动词短语。句意:为了适应社会环境,学生们必须掌握必要的知识和技能。adapt to“适应,适合”,符合句意。
4.(2014届曲阜一中高三模拟改编)According to the history book, the Vikings were the first Europeans ________(reach) America.
答案:to reach 考查不定式作定语。句意:根据史书记载,维京人是第一个到达美洲的种族。序数词修饰名词时常用不定式作后置定语。
5.(2014届厦门高三模拟改编)The old man who fell ill had to hold onto the table to ________ his balance.
答案:keep 考查blance构成的短语。句意:生病的那位老人不得不抓住桌子来保持平衡。keep one's balance“保持人的平衡”,符合句意。
6.The brave soldiers were determined to save all the people________(trap) in the mine.
答案:trapped 考查非谓语动词。句意:勇敢的士兵们决定要拯救所有困在矿井里的人。be trapped in“围在……,陷入……”。此处trapped为过去分词作后置定语。
7.Mother asked me to take more money ________ something unexpected should happen.
答案:in case 句意:妈妈让我多带点钱,以免发生意想不到的状况。in case引导目的状语从句,意为“以防,万一”。so that“以便,结果”,引导目的和结果状语从句;in order that引导目的状语从句。
8.—What makes things lighter on the moon than on the earth?
—The ________ of air does.
答案:absence 考查名词词义辨析。句意:——“是什么使得东西在月球上比在地球上轻?”——“是没有空气导致的。”absence“缺少,无”,符合句意。
9.The popular cartoon Mulan is a(n)________(adapt) of a Chinese poem for children.
答案:adaptation 考查名词词义。句意:流行卡通片《木兰》是由儿童诗歌改编而成的。adaptation“改编”,符合句意。
10.It was a pity that when we got to the cinema, the movie________(finish), so we saw only the end of it.
答案:was finishing 考查时态。由下文的“so we saw only the end of it”可以看出电影马上要放映完了,所以用过去进行时表示过去将来的动作。
Ⅱ.语法填空,篇章训练
阅读下列材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)
Husband:Well, that's that.The class did very well in this examination!
Wife:Good! You've finished__1__(read)those exam papers at last. And you look__2__pleased!
Husband:Yes! Do you remember that boy, John Smith—the one__3__failed in my American history course last year? And Mr. Smith said he would never pass the examination.
Wife:Oh, you mean the young boy who always quarreled__4__you! I thought he was very amusing and good­looking, too!
Husband:He is very clever, indeed. But last year he__5__(do) very little work! And yet he quarreled with me__6__he got a poor grade for the course.
Wife:Aha! Now I understood the pleased expression. The problem student makes some__7__.
Husband:All right! I'm also very__8__(please).Let's invite John Smith to dinner tomorrow.
Wife:Okay. That's__9__good idea.
Husband:Now let's prepare our supper,__10__our daughter Mary will be back from school soon.
1.______ 2.______ 3.______ 4.______ 5.______
6.______ 7.______ 8.______ 9.______ 10.______
答案:
1.reading 考查动名词。finish后接动名词作宾语。
2.so/very 考查副词。此处表示“如此高兴”。
3.who 考查定语从句。先行词是人,从句缺少主语,所以用who来引导。
4.with 考查介词。quarrel with sb.表示“与某人吵架”。
5.did 考查时态。根据上文时间状语可知应用过去时。
6.when 考查状语从句。此处表示“当……时候”。
7.progress 考查名词。make progress表示“取得进步”。
8.pleased 考查过去分词。句子缺少表语,且主语是人,所以用过去分词形式来修饰。
9.a 考查冠词。此处表示泛指。
10.and 考查连词。前后两个句子是并列关系,且缺少连词,所以用and连接。
Ⅲ.完形填空
Sitting on the bus I took the book out and was about to read but I was distracted (使分心) by a young woman behind me who was speaking on her cell phone.
She was __1__ to her brother. She wanted to know __2__ he was, why he wasn't where he was __3__ to be, why he had lied to their mother again and if he knew that their mum had __4__ in tears that morning because of him.
She kept it __5__ but she didn't pull any punches (毫不留情) with him. She let him know __6__ what she thought of him but I could __7__ there was love under all the __8__. She tried so hard to get this boy/young man to come to __9__ his mother and make it all right, but I got the impression she was __10__ a losing battle.
I never looked around. I just __11__ at the book in my hand and a ten­pound note which I slipped __12__ the pages as a bookmark.
When she left the bus, I __13__ behind her.“Excuse me,” I said. “Do me a favor, would you?__14__ this money and buy your mum a box of chocolates or a bunch of __15__. And tell her a strange man said that being a mother is the __16__ but most important job in the world.”
I don't think she knew how to __17__ that. As I turned away I heard her softly say, “That's really nice of you.”
Walking on, I wondered if in some way I was saying a __18__ to my own mum. But most of all I hoped I had __19__ a smile on the face of a mother __20__ for her child.
1.A.singing         B.talking
C.crying D.listening
答案:B 由第一段最后的who was speaking on her cell phone可知,这位年轻女士在打电话,故此处应是指她在电话上和她的弟弟说话。talk to sb.意为“与某人交谈”。
2.A.who B.what
C.where D.how
答案:C 由后面的why he wasn't where可知,这位女士是在问她的弟弟在哪里,故应用where作引导词。
3.A.ordered B.imagined
C.supposed D.intended
答案:C 联系上文可判断,她是在问弟弟为什么不在他应该在的地方。be supposed to do/be sth.意为“应该做某事/是某事”。
4.A.broken down B.broken up
C.broken through D.broken off
答案:A 由后面的in tears可知,弟弟所做的事情使母亲极度伤心。四个选项中break down有“禁不住哭出来”的意思,适用于此处。
5.A.quiet B.bright
C.fresh D.open
答案:A 根据空后的but she didn't pull any punches with him(但是她对他毫不留情)可知,此处指她没有声张。keep sth.quiet意为“对某事保密,不声张”。
6.A.politely B.slowly
C.exactly D.gladly
答案:C 由上文可知,年轻女士批评弟弟时毫不留情,故她应该是让弟弟确切地(exactly)知道自己对他的看法。
7.A.discover B.tell
C.bear D.deliver
答案:B 虽然当时姐姐的语气可能很严厉,但作者还是能看出其中隐含的爱。此处tell意为“看出,分辨出”。
8.A.joy B.environment
C.pride D.disappointment
答案:D 由上文判断,年轻女士对弟弟有着深深的爱,虽然言语中听起来对他是非常失望的。disappointment意为“失望”。
9.A.help B.miss
C.see D.save
答案:C 由上文可知,女士的弟弟因为不懂事惹得母亲伤心落泪,故此处是指她十分努力地尝试着说服弟弟来看看母亲,让一切都恢复正常。see用在此处符合语境。
10.A.fighting B.defending
C.winning D.making
答案:A 由空前的but可知,此处表达的是虽然这位女士很努力,作者得到的印象却是她正在打一场无法取胜的仗(fight a losing battle)。
11.A.shouted B.aimed
C.stayed D.stared
答案:D 由上一句“我一直没有四处看”可知,此处指作者只是“盯”着手里的书和书里夹着的书签。
12.A.from B.at
C.between D.in
答案:C 此处表示“夹在两页之间”,故应用介词between。
13.A.got off B.set off
C.held off D.took off
答案:A 由下文可知作者与那位女士之间有对话,因此判断女士下车后,作者应该也跟着下了车,故用get off。
14.A.Return B.Spend
C.Take D.Lend
答案:C 根据下文可知,作者把书中夹的纸币给了女士,希望她给母亲买点礼物。此处take意为“拿走”。
15.A.cards B.flowers
C.plants D.newspapers
答案:B 由空前的a bunch of可知应填flowers。此处是作者让女士给她母亲买的礼物:一盒巧克力糖或者一束鲜花。
16.A.luckiest B.hardest
C.happiest D.best
答案:B 由后面的but most important job可知,前后有转折关系,因此判断作者要让女士转达的是“做母亲是世界上最艰辛(hardest)但也是最重要的工作”。
17.A.object to B.apply to
C.respond to D.devote to
答案:C 女士对作者的这个举动不知道该作出什么反应。respond to意为“对……作出反应”。object to“反对”,apply to“适用于”,devote to“致力于”,意思都不合适。
18.A.thank­you B.goodbye
C.sorry D.hello
答案:A 作者想帮助那位正在苦恼的母亲,走在路上时,他在想这是否也是在以某种方式对自己的母亲说“谢谢”。
19.A.forced B.given
C.shown D.raised
答案:D 作者希望他的举动能够唤起那位母亲的笑容。raise a smile意为“使露出笑脸”,为常用搭配。
20.A.preparing B.appealing
C.suffering D.surviving
答案:C 此处指那位母亲因为自己的孩子而遭受着痛苦(suffer)。
Ⅳ.阅读理解
(2014届临沂高三模拟)

As the Arctic thaws, can science help to chart a sustainable path for the north?
Last winter, parts of the Canadian Arctic basked in record­breaking warmth. In the town of Coral Harbour, at the mouth of Hudson Bay, temperatures rose above freezing for a few days in January for the first time ever. Across the Arctic, extreme climate conditions are becoming the norm, even as the region faces other profound changes, such as the growing political power of local people and the race to extract mineral resources (see page 172).
This week, Nature examines how these changes are affecting scientific access to the north (see page 174), and what scientists should do to keep Arctic development green (see page 179) and peaceful (see page 180). Some are calling for international regulations to safeguard the environment as ship traffic increases (see page 157). Both research and development need to consider the views of local people, and scientists are learning how to do so (see page 182). Locals can provide insight into environmental changes.
There is a long tradition of international scientific cooperation in the Arctic. That tradition must be preserved and expanded, even as nations in the region push forward with territorial claims under the UN Convention on the Law of the Sea. Countries should work together, perhaps through the Arctic Council, to ensure that researchers from all nations are allowed access to all parts of the Arctic Ocean.
At the same time, scientists should make their data available in public databases as soon as possible after collection. The far north is changing faster than anywhere else on Earth, with potentially vast impacts on climate as carbon­rich permafrost melts, and dark ground and water exposed by the retreating ice soak up more heat from the Sun. It is crucial that science keeps up.
文章大意:随着北极冰层的日渐消融,北极的战略价值逐渐凸显,北极争端也随之加强。本中介绍北极科学考察方面的问题。
1.Which of the following is TRUE for the Arctic region?
A.Extreme climate conditions are rare.
B.Scientists find no safe path for the north.
C.The weather is getting warmer.
D.Mineral resources are widely exploited.
答案:C 细节理解题。根据第二段中的“Last winter, parts of the Canadian Arctic basked in recordbreaking warmth. In the town of Coral Harbour, at the mouth of Hudson Bay, temperatures rose above freezing for a few days in January for the first time ever.”可知,北极地区正逐渐变暖。
2.The increased ship traffic around the Arctic can lead to ______.
A.disagreement on the Arctic's development
B.territorial conflict
C.arguments on exploiting mineral resources
D.environment problems
答案:D 细节理解题。根据第三段第二句“Some are calling for international regulations to safeguard the environment as ship traffic increases (see page 157).”可知D项正确。
3.Which page of Nature deals with the green development around the Arctic ________?
A.Page 172. B.Page 174.
C.Page 179. D.Page 157.
答案:C 细节理解题。根据第三段中的“and what scientists should do to keep Arctic development green (see page 179) and peaceful (see page 180).”可知答案。
4.According to the author, information about the Arctic.
A.should be kept secret
B.should be shared
C.shouldn't be overvalued
D.should be recorded for future use
答案:B 推理判断题。根据第五段第一句“At the same time, scientists should make their data available in public databases as soon as possible after collec tion.”可推知有关北极地区的信息应该共享。
5.It can be inferred from the text that ________.
A.scientists might help locals to be heard in terms of environmental changes
B.local people reject international cooperation in the Arctic
C.no country in the Arctic has territorial claims
D.scientists from different countries will cooperate in the Arctic before long
答案:A 推理判断题。根据第三段最后两句“Both research and development need to consider the views of local people, and scientists are learning how to do so (see page 182). Locals can provide insight into environmental changes.”可推知A项正确。
Ⅴ.短文改错
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误涉及一个单词的增加、删除或修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下画一横线,并在其下面写出修改后的词。
注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;
2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。
Li Yue had been awarded the title of “Star Student of the Week” for which she did for the class. On a hot afternoon of last Saturday, Li Yue went to downtown and walked from one store to another, looking for the costumes we would wear in the singing contest. While the rest of us was enjoying our leisure time in cool and comfortable rooms, she spent the whole afternoon searching and selecting. Finally she found the right clothes. Deeply moved by his efforts, we tried our best and won the first prize in the contest.
Li Yue is always warm­hearted and cared a lot about the class. Besides, she devotes her spare time to help others. She sets a good example to us. However, she deserves the honour and we should learn her.
答案:
Li Yue hadhas been awarded the title of “Star Student of the Week” for whichwhat she did for the class. On athe hot afternoon of last Saturday, Li Yue went to\ downtown and walked from one store to another, looking for the costumes we would wear in the singing contest. While the rest of us waswere enjoying our leisure time in cool and comfortable rooms, she spent the whole afternoon searching and selecting. Finally she found the right clothes. Deeply moved by hisher efforts, we tried our best and won the first prize in the contest.
Li Yue is always warm­hearted and caredcares a lot about the class. Besides, she devotes her spare time to helphelping others. She sets a good example to us. HoweverTherefore, she deserves the honour and we should learn ∧from her.

【看这里~】

如果大家有兴趣的话,请关注【 英语巴士网-高考英语 】栏目,英语巴士网整合了您可能感兴趣的相关英语学习资料,可以多看一下哦(^_^)

英语巴士公众号

欢迎扫描二维码关注英语巴士公众号!

(编辑:admin)

网友评论

网友评论仅供其表达个人看法,并不代表英语巴士网立场。

热门标签